FAQ – Odgovori na najčešće postavljena pitanja na Triaba-i

Šta treba da uradim da bih počeo/-la da primam besplatne ankete?

Vrlo je jednostavno. Sve što treba da uradiš je da popuniš kratku šemu za učlanjenje na početnoj strani našeg sajta i da klikneš na „Potvrdi“. Onda će ti stići imejl na navedenoj adresi u kom će stajati link za potvrdu. Klikni na link i potvrdi da si se registrovao/-la na Triaba.com. To je sve.

Kada mogu da očekujem svoju prvu anketu?

Prva anketa će ti stići ukratko nakon popunjavanja naše registracione šeme. Anketa će biti poslata na imejl adresu navedenu u šemi. Od samog trenutka registracije bićeš u mogućnosti da primaš ankete i zato ćeš ubrzo dobiti poziv za popunjavanje svoje prve ankete. Uopšteno govoreći, ovaj period može biti i do dve ili tri nedelje u zavisnosti od informacija koje stoje na tvom profilu i trenutnih potreba firmi i organizacija.

Preuzmi OpinionAPP i imaćeš mogućnost da popuniš koliko god anketa želiš (ako ima dostupnih anketa). Ne postoji pravilo karantina nakon ispunjene ankete pomoću aplikacije. Preuzmi i isprobaj OpinionAPP nakon registracije i zaradi još više novca online.

Šta će Triaba Panel zapravo da mi šalje?

Triaba Panel će ti na imejl adresu slati pozivnice za popunjavanje anketa. Takođe ćeš moći da dobijaš ankete i u OpinionAPP aplikaciji kada je preuzmeš.

Koliko novca ću zaraditi za datu anketu?

Koliko ćeš novca zaraditi zavisi od ankete i kompanije koja sprovodi anketu. Uobičajeno je da što je anketa duža veća je i zarada. Uobičajeno će cena varirati između 0.10 EUR i 1.80 EUR za svaku anketu koju ispuniš.

Kako ću biti plaćen/-a i ko će me platiti?

Cint će te platiti preko tvog naloga na panelu.

Da li se sve ankete plaćaju gotovinom?

Da, preko PayPal-a. Poseti Payment information

Kako da izvršim isplatu novca?

Da bi izvršio/-la isplatu, moraćeš prvo da izabereš metodu isplate.
1. Uloguj se na svoj nalog.
2. Klikni na „Moji zarađeni poeni“.
3. U donjem levom ćošku klikni na „Promeni izbor isplate“.
4. Izaberi željeni način isplate u padajućoj listi.
5. Klikni na „Ažuriraj“.

Nisam bio/-la aktivan/-na neko vreme i sada nema više poena (novca) na mom nalogu na panelu. Zašto?

Poeni postaju neaktivni na nalogu ako panelista nije bio/-la aktivan/-na određeni vremenski period. Zapis poena je i dalje tamo, ali se više ne pojavljuju na balansu. Da bi se poeni reaktivirali, moraćeš da pošalješ imejl na support(at)triaba.com. Ako nisi bio/-la aktivan/-na duži vremenski period, može se desiti da je tvoja registracija na panelu poništena/obrisana.

Šta ako želim da otkažem/obrišem nalog?

Možeš da otkažeš nalog sa Triaba Panela bilo kada. Uloguj se na svoj nalog i jednostavno prati korake za otkazivanje i mi ćemo zaustaviti dalje slanje imejlova na tvoju adresu istog trenutka.
1. Uloguj se na svoj nalog.
2. Klikni na „Otkaži nalog“.
3. Označi polje „Da li zaista želiš da otkažeš nalog“.
4. Klikni na „Otkaži“.
5. Klikni na „OK“.

Kako izvršiti  naplatu preko PayPal naloga?

Ako već ne poseduješ PayPal nalog, molimo te da posetiš https://www.paypal.com i registruješ se. Važno je da PayPal nalog ima istu imejl adresu koju koristiš i za primanje anketa. Ako već poseduješ PayPal nalog, možeš da dodaš svoju imejl adresu na koju ti stižu ankete na ovaj nalog.

1. Uloguj se na svoj nalog na panelu
2. Klinki na „Moji zarađeni poeni“
3. Jednom kada dostigneš otkupljivu sumu, klikni na dugme „Ažuriraj“ i tvoj novac će biti prebačen na tvoj PayPal nalog.
4. Molimo te da se uloguješ na svoj PayPal nalog i prihvatiš transfer novca.

Izabrani način isplate nije moguć u ovom trenutku, molimo pokušajte kasnije.

Ova poruka je vidljiva kada PayPal pokušava da se poveže sa tvojim nalogom na panelu. Videćeš svoj pokušani transfer kao „NEUSPEŠAN“. Molimo te da sačekaš 2 do 4 dana pre nego što pokušaš ponovo sa transferom. Veza će se popraviti sama i dozvoliće transfer novca.

Koliko anketa mogu da očekujem mesečno?

Ovo može varirati u zavisnosti od tvog profila (na primer tvoj pol, lokacija, i tako dalje) i potreba naših klijenata. Normalno je očekivati 1 do 7 anketa mesečno.

Sa OpinionAPP nema pravila karantina posle ispunjene ankete kada je popunjavaš preko aplikacije. Preuzmi i isprobaj OpinionApp po registrovanju i zaradi još više novca online. Stizaće ti više anketa a pritom ćeš i više novca zaraditi.

Koliko moram da platim za ove usluge?

Ovaj servis je ponuđen od strane Triaba Survey Panela i potpuno je besplatan. Nikada nećemo zahtevati novac na bilo koji način. Nema prevare.
Želim da dobijam više anketa i zaradim više novca.Što više informacija ostaviš na profilu pri registraciji, veće su šanse za dobijanje pozivnica za ankete. Pri registraciji takođe pitamo koliko često bi želeo/-la da učestvuješ. Trudimo se da prilagodimo broj anketa tvojim željama.Preuzmi OpinionApp i zaradi više novca na mreži. Dobijaćeš i više anketa, a ujedno i uvećati zaradu.

Da li mogu da pozovem prijatelje da se pridruže?

Želimo rado da se i tvoji prijatelji pridruže našem panelu.

Da li nagrade mogu biti isplaćene u čekovima?

Nažalost ne. Koristimo PayPal zbog efikasnosti sistema, rasprostranjenosti i poštovanja istog. Dozvoljava nam da držimo administrativne troškove na minimalcu, a ujedno da isplatimo svoje paneliste brzo i jednostavno.

Kako da promenim svoju imejl adresu?

Uloguj se na svoj nalog i ažuriraj lične informacije.Ili pošalji imejl našem timu podrške (support(at)triaba.com) uključujući i svoju staru imejl adresu na koju ti stižu ankete i novu imejl adresu na koju želiš da ti stižu ankete. Molimo te da iz bezbedonosnih razloga navedeš i poštanski kod i godinu rođenja. Čim se tvoj imejl pročita, imejl adresa će ti biti ažurirana.

Kako da povratim Korisničko ime/Lozinku

Ako si zaboravio/-la svoje Korisničko ime ili Lozinku, prati korake navedene ispod ovog teksta.
1. Klikni na link: https://www.triaba.com/sr/Uloguj-se
2. Klikni na link „Zaboravljena lozinka?“.
3. Ukucaj svoju imejl adresu na koju ti stižu ankete.
4. Označi sivo polje „Resetuj lozinku“.
5. Kod za resetovanje će biti poslan na tvoju imejl adresu.
6. Kopiraj  kod i nalepi ovde:

Ako dobiješ poruku da koristiš nepravilnu imejl adresu, proveri da li ti pretraživač koristi kolačiće (uključujući i kolačiće treće strane). Možeš takođe pokušati da koristiš drugi pretraživač u slučaju da ovo pomaže.

Pokušavam da se ulogujem na svoj nalog na panelu, ali ne uspevam. Zašto ne mogu da se ulogujem?

Korisničko ime ili lozinka su neispravni, nevažeći ili neprepoznatljiviProveri da:-Nema greške u tvom korisničkom imenu ili lozinci.
-Si ukucao/-la svoju punu imejl adresu. Na primer „korisničkoime@gmail.com“ umesto „korisničkoime@gmail“.
-Caps lock na tastaturi je isključen.
-Tvoja tastatura je na željenom jeziku.
-Osveži pretraživač i pokušaj ponovo.

Kolačići moraju da budu uključeni da bi mogao/-la da koristiš svoj Triaba nalog. Uključi kolačiće, onda pokušaj ponovo sa logovanjem.Ako dobijaš poruku o grešci, evo nekih mogućih rešenja. Pokušaj svako, a onda pokušaj da se uloguješ.

1.Otvori novi prozor na pretraživaču.
2.Isprazni pretraživačevu keš memoriju i kolačiće.

Kako isprazniti keš memoriju i kolačiće:

Kolačići, fajlovi kreirani od strane internet stranica koje posećuješ, i keš memorija tvog pretraživača, koja pomaže stranicama da se brže učitaju, čine lakšom tvoju pretragu interneta.Isprazniti keš memoriju tvog pretraživača i kolačiće znači da će podešavanja internet stranica (kao na primer korisnička imena i lozinke) biti izbrisana, a neki sajtovi mogu postati malo sporiji zbog svih slika koje moraju ponovo da se učitaju.

Na Google Chrome-u

Pokreni Chrome na svom računaru.

1. U alatkama pretraživača, klikni na Još alatki - Obrišite podatke pregledanja
2. U polju za „Obrišite podatke pregledanja“ označi polja Kolačići i drugi podaci o sajtovima i Keširane slike i datoteke
3. Koristi meni na vrhu da izabereš količinu podataka koji će biti obrisani. Izaberi Oduvek da obrišeš sve podatke.
4. Klikni na Obriši podatke.

Na drugim pretraživačima

Pregledaj i prati instrukcije date sa tvog pretraživača:
• Windows Internet Explorer
• Mozilla Firefox
• Apple Safari
• Opera

Ako stranica ne prikazuje željene informacije, možeš pokušati da je otvoriš u pretraživačevom inkognito modusu ili „privatnom pretraživanju“ da proveriš da li je problem uzrokovan nečim drugim, a ne keš memorijom ili kolačićima.

3. Promeni podešavanja o privatnosti u svom pretraživaču.

Promeni podešavanja o privatnosti

Ako imaš problema da se uloguješ na svoj nalog, pokušaj sa promenom podešavanja o privatnosti.Ako ti je privatnost na pretraživaču postavljena na „Visoka“, dodaj www.triaba.com na listu sajtova sa dozvolom na svom pretraživaču.

Nauči kako da proveriš ili promeniš podešavanja o privatnosti na svom pretraživaču:

• Chrome
• Firefox
• Internet Explorer

Provera za bezbedonosne programe
Ako koristiš protivpožarni zid (firewall), proxy ili program za antivirus da bi povećao/-la bezbednost na svom računaru, privremeno isključi program i pokušaj da se uloguješ na www.Triaba.com

Ako ovo ne popravi problem, može se desiti da je bezbedonosni program zaustavio tvoj pokušaj. Kontaktiraj podršku za korišćenje programa i pitaj kako da koristiš program bez blokiranja pristupa Triaba-i.

Pregled – Molimo te da proveriš sledeće opcije na svom računaru:
• Proveri da li su kolačići onemogućeni
• Proveri da li ISP podešavanja ne blokiraju pristup internet stranici
• Proveri da li tvoj pretraživač ne blokira pristup internet stranici
• Proveri da li podešavanja za antivirus prihvataju našu stranicu
• Proveri da li je naša stranica dodana na listu dozvoljenih sajtova u tvom pretraživaču
• Šifre su osetljive na znakove i zato proveri da li je Caps Lock na tastaturi isključen

Da li ne možeš da vidiš naš portal za prijavljivanje?

Omogući JavaScript na svom pretraživaču da bi video/-la portal na našem sajtu.

Omogući JavaScript na Google Chrome-u

1. Na svom računaru pokreni Chrome.
2. U desnom gornjem uglu klikni na Podešavanja.
3. Na dnu stranice klikni na Napredne opcije.
4. U listi za „Privatnost i bezbednost“, klikni na Podešavanja sadržaja.
5. Klikni na JavaScript.
6. Uključi dugme za Dozvoljeno (preporučeno).

Omogući JavaSvript na Internet Explorer-u, Firefox-u ili Safari-ju

Pročitaj i isprati instrukcije date sa tvog pretraživača:
• Microsoft Internet Explorer
• Mozilla Firefox
• Apple Safari

Molimo te da obratiš pažnju da poboljšanje tvog pretraživača ili instaliranje novog bezbednosnog programa ili bezbedonosnih dodataka može uticati na podešavanja tvog JavaScript-a. Zato bi trebalo da proveriš još jedanput da li je JavaScript još uvek dozvoljen u slučaju da se problemi opet pojave na našem portalu za logovanje.

Šta je Cint Insight Exchange?

Cint Insight Exchange omogućava otvoreno tržište gde korisnici istraživanja tržišta mogu da pristupe pojedincima iz stotina online panela u više od 80 država. Više o Cint-u možeš naći ovde:

www.cint.com.

Triaba Panel na Facebook-u – Mogu li da se pridružim?

Naravno. Članovi facebook grupe mogu da osvoje poklon kartice u našim takmičenjima. Članovi moraju da ispune najmanje jednu anketu za pojedini mesec da bi mogli da učestvuju.

Kad kliknem na link ankete, dobijem obaveštenje da je anketa zatvorena/ ili da mi je kvota ispunjena, zašto?

Da je anketa zatvorena znači da se desio jedan od sledećih uzroka:Anketa je završena. Obično su ankete aktivne 2-7 dana. Željeni broj odgovora je sakupljen za ovu anketu.

Neke ankete se automatski zatvore tokom neaktivnosti korisnika, obično nakon 10-15 minuta neaktivnosti.

Popunjena kvota znači da je željeni broj ispitanika određene ciljne grupe dostignut. Ovo se može desiti ili pre započinjanja ankete, što obično daje obaveštenje da je zatvorena, ili ponekad, u ranim stadijumima ankete, kada određeni kriterijumi postanu ispunjeni. Ovo obično varira sa tempom ispunjavanja i sveukupnim željenim brojem odgovora potrebnih od raličitih ljudi da ispune kvotu. Ankete gde dobiješ obaveštenje da je „kvota ispunjena“ se ne računaju kao ispunjene i za njih se ne dobijaju poeni jer informacija nije iskorišćena.

Žašto sam prebačen/a iz jedne ankete u drugu?

Ankete se automatski šalju kada ti se profil podudara sa zahtevima ankete. Ipak, može se desiti da je anketa puna ili da si van ciljne grupe i, umesto da te izbaci iz ankete, sistem će automatski tražiti drugu kompatibilnu anketu za tebe. Na ovaj način dobijaš mogućnost da učestvuješ u drugoj anketi.

Prikazuje mi se greška u anketi

Greška u anketi se može pojaviti iz mnogo razloga.

1. Ako kolačići nisu omogućeni, anketa te neće prepoznati kao ispitanika kada dođeš do poslednje strane ankete i pisaće da ti je isteklo vreme. Molimo te da se osiguraš da su ti kolačići omogućeni.

2. Kada je anketa otvorena duži vremenski period, pretraživačeva sesija će isteći i vreme na anketi će ti isteći. U ovom slučaju nije moguće početi anketu ispočetka ili dobiti novi link za anketu.

Ne mogu otvoriti anketu/ link ne radi

Da bi mogao/-la da popunjavaš ankete, tvoj računar mora da prihvati kolačiće.

Šta je kolačić? (Izvor Wikipedia)

Kolačić, poznat i kao HTTP kolačić, web kolačić, ili pretraživačev kolačić, se koristi od prvobitne internet stranice za slanje informacija korisnikovom pretraživaču i da bi pretraživač vratio informacije o svom stanju prvobitnoj stranici. Informacija o stanju može biti iskorišćena za overavanje autentičnosti, identifikaciju ili izbor korisnika, korisnikove preferencije, sadržaje korpe za kupovinu, ili bilo čega što se može postići čuvanjem pisanih podataka na korisnikovom računaru.

Kolačići se ne mogu programirati, sadržati viruse niti instalirati maliciozne programe na domaćinovom računaru. Ipak, mogu biti korišćeni od strane programa za špijuniranje za merenje korisnikovih aktivnosti – velika briga o privatnosti koja je naterala evropski i američki zakon na preuzimanje mera. Podaci o kolačićima takođe mogu biti nezakonito otkriveni od strane hakera da bi dobili pristup veb nalogu žrtve.

Više informacija o kolačićima : http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zašto ne dobijam nikakve ankete?

Ankete se automatski šalju kada ti se profil podudari sa zahtevima ankete. Preporučujemo da svoj profil popuniš sa koliko god informacija je moguće. Na ovaj način će biti lakše podudariti ga sa anketom koja ti odgovara.

Zašto mi se dvaput postavljaju ista pitanja?

Mi se uvek trudimo da nađemo pravu anketu za tebe. Može se desiti da ti se više puta postavi isto pitanje – jednom u našoj predpreglednoj fazi (kada tražimo anketu koja se podudara sa tvojim profilom), i jednom u samoj anketi (gde potvrđujemo da ispunjavaš kriterijume ankete). Svakako može delovati neugodno ili kao greška kada ti se postavi isto pitanje više puta – budi siguran/-na da to nije i molimo te da prođeš sa nama kroz ovaj sigurnosni proces.

Ovaj process izvršava dve stvari:

a) Daje nam bolju mogućnost nalaženja ankete za tebe.

b) Pruža bolji kvalitet podataka koje naši klijenti traže od određenog tipa osoba.

Šta znači biti isključen?

Isključivanje nastaje kada si van ciljne grupe za datu anketu. Da ne bi koristio/-la bespotrebno vreme na popunjavanje ankete koja ne može koristiti tvoje odgovore, anketa se završava ranije (obično u toku prvih nekoliko pitanja). Ovo se može desiti s vremena na vreme, čak i ako si prvobitno bio/-la izabran/-a da učestvuješ, jer neke ankete zahtevaju specifične informacije. Ankete u kojima dobiješ obaveštenje da si „Isključen/-a“ se ne računaju kao ispunjene i za njih se ne dobijaju nagrade, jer informacije date u njima nisu iskorišćene.

Zašto imam minus na računu?

Negativni podsticaji se mogu pojaviti kada neko ispuni anketu na način koji se može smatrati neprikladnim (lošim ili neistinitim). Nećemo podeliti sa tobom koja su pitanja problematična za naše klijente. Ispod su navedeni neki odgovori koje naši klijenti smatraju „lošim“ ili „neprikladnim“

 Ubrzavanje ankete
Svaka sprovedena anketa ima predviđeno vreme da se završi. Ako završiš anketu u vremenskom okviru koji ne spada u opseg koji je prihvatljiv, nećeš se kvalifikovati za anketu niti dobiti podsticaj i može se desiti da tvoj pristup panelu bude prekinut.

 Nedosledni ili neprecizni odgovori
Ako pružiš odgovore koji nisu precizni ili konzistentni na bilo koji način, nećeš se kvalifikovati za anketu, dobiti podsticaje i može se desiti da tvoj pristup panelu bude prekinut.

 Red Herring pitanja/ Direktiva o crvenoj haringi
Klijenti će povremeno postavljati pitanja u anketi više puta, ili zahtevati da odabereš konkretan odgovor kako bi bili sigurni da si iskren/-a i/ili da provere da si pročitao/-la pitanje do kraja. Ako naš klijent otkrije da su ti odgovori neprihvatljivi, po Direktivi o crvenoj haringi/Red Herring, nećeš se kvalifikovati za anketu, dobiti podsticaje i može se desiti da tvoj pristup panelu bude prekinut.

• Otvorena pitanja

Ponekad će klijenti imati deo u anketi koji zahteva od ispitanika da popune svoje odgovore tako što će ih napisati, umesto izabrati iz skupa prethodno identifikovanih odgovora. Ako odgovor u otvorenom pitanju bude smatran da sadrži jezik koji je neprikladan, neosetljiv ili se ne uklapa u pitanje, nećeš se kvalifikovati za anketu, dobiti podsticaije i može se desiti da tvoj pristup panelu bude prekinut.

Porez – Da li će Triaba prijaviti moje prihode?  

Da li treba da pošaljem svoju lozinku i/ili šifru Triaba-i kada nešto nije u redu?
NE!! Nikada nemoj da odaješ svoje podatke o nalogu. Ni Triaba-i niti bilo kome drugom. Ne treba nam tvoja šifra ili korisničko ime. Koristićemo druge informacije da te nađemo u našem sistemu kada nas kontaktiraš.